Uge 10 – Buy, buy, buy

Hvordan jeres virksomhed vil krydse kløften? Hvilke tiltag og forandringer vil i skulle lave eller hvilken ændring i budskabet har I brug for, for at kunne appellere til pragmatisterne?

Vi har allerede begyndt arbejdet med at krydse kløften. Vores indledende idé var et meget niché script bibliotek, som kunne forbedre arbejdsprocessen med hensyn til script arbejde for arkitekterne. Efter det første møde med Kristian og Frederik stod det klart for os, at vi skulle lave ændringer for at kunne arbejde videre med virksomheden og produktet. Den pragmatiske CFO, Frederik, gjorde det klart at det var nødvendigt systemet blev opskaleret i scope, for at det kunne betale sig for vores samarbejdspartner. Vi er derfor gået fra at et niché script bibliotek produkt for arkitekter ikke længere er hovedproduktet, men i stedet for en feature i et større system, som skal omfatte al lagring af data omkring projekterne.

Hvordan vil I med jeres case kunne lave en Bowling Alley strategi?

Indledningsvis er vi startet med et tæt samarbejde med en potentiel kunde. Herfra er tanken, at vi udvide til virksomheder som har lign. arbejdsprocesser inden for entreprenørbranchen. I en senere fase kan vores produkt generaliseres til et bredere segment, som understøtter flere integrationsmuligheder og arbejdsprocesser, f.eks. kan vores produkt bruges til projektstyring i andre brancher.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *